Posca tuscher

Hvad er Posca tuscher?


Den lille magiske tusch


Pocha tuscher er utroligt populære blandt kunstnere verden over. Tuschen indeholder vandbaseret akrylfarve som indeholder stærke lysægte farvepigmenter. Det betyder også at den har en utrolig god dækevne, hvorfor man kan påføre forskellige farver i lag oven på hinanden. Tuschen spids er udformet så akrylmalingen kan påføres i en jævn streg, hvor en pensel kræver lidt mere øvelse at bruge for at opnå samme resultat.

Posca tuscher kan bruges på næsten alle overflader


Tuscherne kan bruges på alverdens overflader, udover sten og papir, kan den også anvendes til glas, metal og tekstil.

Når jeg maler magiske sten, bruger jeg Poscatusser. Det gør jeg, fordi det er meget nemmere at styre end en pensel og maling. Jeg bruger dem også, når jeg farvelægger mandalas, og jeg er vild med at bruge dem, fordi jeg kan male med akrylmaling, som jeg tegner med en tusch.

Posca tuscher på papir


Posca tuscher er særdeles velegnet til at bruge på papir. Da tuschen er vandbaseret og ikke indeholder sprit suges den ikke ind i papiret som de spritbaserede tuscher og gennemtrænger derfor ikke papiret. Selv bruger jeg tuschen i min notesbog, men da papiret i denne er ret tyndt limer jeg som regel to sider sammen for at skabe et lidt tykkere papir. Men den kan fint bruges på alm. kopipapir. Selv foretrækker jeg at bruge posca tuscher på papir af en lidt tykkere kvalitet end kopipapir.

Posca tuscher på sten

Posca tuscher har en utrolig god dækevne og netop derfor elsker jeg at tegne på sten med dem. Er stenen lidt porøs i overfladen fx fordi den indeholder kalk, kan man med fordel spraye den inden med en gennemsigtig lak. Selv bruger jeg her en mat lak fordi jeg kan lide det naturlige udtryk en sten har. Men kan man lide at stenen får et glansfuldt og blankt udtryk kan man anvender en blank lak. Det kan godt blive lidt plastik agtigt i sit udtryk med en blank lak. Men det i sidste ende smag og behag. Intet er forkert.

Størrelsen på mine foretrukne
Posca tuscherPC-1MR


Den tusch har en stregtykkelse på 0,7 mm og er en af de mindste størrelser man kan få i Posca serien. Den har samme kvaliteter som en tuschpen med maling… i form af en blyant! Den giver en smal tæt streg. Jeg anvender den til både overflader og detaljer på mindre sten og til at farvelægge mindre områder samt til detaljer når jeg maler mandalas på papir.

PC-3M


Den tusch har en stregtykkelse på 0,9-1,3 mm. Spidsen er smal, men bredere end PC-1MR. Jeg anvender den til at male lidt større overflader på både sten og i mandalastegninger. Posca skriver selv at den smalle spids, er det ultimative kunstnerredskab for de kreative. Den giver mulighed for at personliggøre ting i hjemmet, skabe, dekorere. Og det vil jeg give dem ret i.

Anvendelse


Inden brug rystes tuschen godt, hvorefter pennen presses op og ned på en overflade til farven kommer ud.

Lakér din sten før og efter


Du kan med fordel andvende en spray lak FØR du maler for at få en mere jævn overflade og en overflade der ikke suger farven til sig. Er der fx tale om en sten med kalk i overfladen sætter der sig nemt små kalk partikler i din Posca tusch, så den kan blive ødelagt. Det kan en spary af stenen forhindre.

Når du er færdig med dit kunstværk på sten kan du med forlænge holdbarheden af tegningerne ved at spraye din sten med en lak.

Selv bruger jeg den matte lak, da jeg godt kan lide det naturlige udtryk. Derfor er det også den lak jeg har til salg i min shop. Men selvfølgelig kan du bruge en klar lak, hvis du gerne vil have et blank resultat, der er lidt mere plastik agtig i sit udtryk.